Thursday, January 21, 2010

Main Masak-Masak




Kaimati. bebola bergoreng di sira air gula. Biasanya koi buat untuk bukak puasa. Ni buat sebab ada permintaan dari kawan Abuzaid.

13 comments:

ummu said...

salam sis
nampak macam bebola ikan.
akak buat sendiri ya?

AzMaslenda said...

comel2nya... kak bebola ni macam cekodok tepung ke?

piewahid said...

bebolo mende ni weh? daging, ayam, ikan..? kalu sira gula, koi amik sketul je lah. uwaaa..!!

ibrahemazamanzain said...

sedap nyer!
kalu at mesir ni die panggil zalabia rasenye!

ummzaid said...

waalaikumsalam masyitah..
bebola tepung tu. ye, akak buat sendiri.. :)

Mas..
tak jugak Mas. kaimati ni cuma ltk tepung gandum + tepung beras, yis, ghee, serbuk pelaga dgn air.
kincha2 sampai melekat kat beater..biar sampai naik, pastu baru goreng..

pie..
buruk ngat weh aok nangis gitu, weh.... :D
nanti koi tunjuk mende lain yg aok boleh cuba dan makan byk2 sampai seeh.. :)

yem..
meh la sini leh cuba.. :)

IKRAB family said...

nyummmy.akak saya penah rasa kwn org paksitan buat mcm ni gak then celup dlm air gula.manis tapi sedap.nama mknn tu `ghulap ke'.tak ingat dah :)
p.c.

ummzaid said...

1rupa nama lain2 ek sis..
anak2 kak suka sgt makan. kdg2 blm sempat nak celup gula dah dtg mintak.. :).bdk2 mmg suka manis2..

jawa peranakan said...

bagi resei kak..mau try

jawa peranakan said...

resei=resepi

putrylady said...

Salam kak...
letak le resepinye...
tingin le... hehehe

ummzaid said...

bro jp, sis putrilady..

inshaAllah, akan diletak.. :)

TJ said...

hehehehe ,ahah koi nak nry juge..bok sini resepi..baru ni tgk cef wan masak,try buat,tak jadi..sebab kurang bercakap masa memasak..takde air liur masuk gamoknya..hehe

ummzaid said...

Tuan..
tergelok besor koi. Kalau baca dek chef wan ni mau dia mengamuk .. auwww! tak sanggup u.. hehehe..