Friday, January 8, 2010

Feveret


Lauk yang paling popular masakini. Popular di rumah koi. Senang dan sedap moto koi. Jadi dalam seminggu paling kurang 3 kali koi buat lauk ni. Daging kamben. Abuzaid peminat tegar daging kamben. Healthy recipe la kiranya. Ada sayur-mayur, bawang2 bagai.


Kena marinate dulu biar mesra daging dgn ahli2nya. Tutup dgn foil. Bako dlm oven, kiranya sesuai la untuk Abuzaid koi yang bercita2 tinggi nak menten ketidak boroi-an-nya itu.

Lauk ni nak buat makan pagi,tengahari, malam, boleh belaka.


Ni makan pagi koi.
Kena dengan chai.. Alhamdulillah, nikmat.

9 comments:

benludin said...

capati dgn kari tu nmpak sedap betul..peberet keh gak tu

piewahid said...
This comment has been removed by the author.
piewahid said...

weh, cer aok kabo btul2 bhn dgn cara2 nok buat. nmpok mcm mudoh je, sng kome nk mrase.. tlg emel ke koi

ummzaid said...

sheikh..
tu bkn masak kari tp masak lemak tomato.rmh keh jrg naik rempah kari.ada yg alergik dgn cili.. :)

pie..
inshaAllah..mmg senang..

Anonymous said...

kak meh resepi masak tomato tuh.koi penah makan dulu sekali kat isketambola sana..depa suka mkn kuah mcm tu dgn apa pun jenis roti kan.
p.c.

jawa peranakan said...

org ada darah tinggi buleh makan ke kak?

ummzaid said...

sis pc...
yg di isketambola tu ada ltk santan tak?kak agak yg tu org panggil "fool".Fool tak de ltk santan. bau dia, kus semangat..sampai kak tak teringin nak merasa...
tapi InshaAllah, nanti ada masa kak tunjuk cara kat sini...

jp..
kena tanya tuan duktur la psl tu..
nape?jp ada high bp ke?

jawa peranakan said...

ada..saya org kaya..dan itu adalah penyakit org kaya.. haha..

ummzaid said...

gitu ke?